“Ya Allah, cukupkan aku dengan rezekiMu yang halal supaya aku tidak menginginkan kepada yang haram. Kayakan aku dengan nikmatMu supaya aku tidak berharap kepada yang lain.”

Saturday, 21 April 2012

Ya...Shaklee adalah MLM

Jangankan orang lain..Izan sendiri tak suka MLM. Nak kena pergi seminar sana sini..cari downline..
follow upline..usung beg ke hulu ke hilir nak jual barang.
Tapi,akhirnya terperangkap juga aku dengan MLM!
Ya..Shaklee adalah MLM. Nama panjangnya Multi Level Marketing.
 Tapi Izan seronok dengan Shaklee sebab :
  • Tak perlu pergi seminar sana sini. Semuanya secara online.Upline bimbing Izan tentang produk & marketing. Dalam masa yang sama Izan sendiri amalkan Shaklee. So..benda tu lebih dekat dengan kita. Bukan join Shaklee semata-mata nak cari duit. Tapi, yang penting untuk kesihatan sendiri. Tidak dinafikan..Shaklee juga mengadakan kelas tertutup pada waktu mlm & hujung minggu. Tetapi, bersama group Euphoria, tiada paksaan untuk Izan hadir. Izan bebas untuk mengatur waktu sendiri.
  • Tak payah susah2 cari downline. Hasil dapat dari usaha sendiri. Usaha lebih dapat lebih. Bukan makan HASIL ORANG saja yer! Alhamdulillah. hampir setahun izan buat biz Shaklee...berjaya juga mencapai bonus hingga 3 angka sebulan. Memang tak banyak mana...Tapi,siapa nak bagi duit temgah2 bulan kan? Izan pun cuma buat secara part time & ada tugas hakiki 8am-5pm yang perlu diutamakan. Keluarga masih no.1. setiap hari masih perlu masak,kemas & uruskan rumahtangga.
  • Shaklee MLM yang adil. Once kita sampai satu level, kita blh break dgn upline. So, tak wujud cerita org atas goyang kaki...org bawah mcm nak mati!hihihi...Semuanya atas usaha kita.
  • Tak perlu simpan stock banyak. secara mudahnya, Izan cuma jadi orang tengah. ..Customer order dengan Izan-Izan proceed ke Shaklee-Shaklee pos pada customer.Mudah kan? Dah lama2 join..baru Izan mula stand by sikit2 produk2 HOT kat rumah. So,kalau ada yang nak C.O.D tak perlu tunggu lama. Sebenarnya, kalau tunggu pun tak lama mana..anggaran 1-3 hari saja.Kalu untuk bandar2 utama, order hari ni..esok dah sampai!
Kalau kawan2 berminat nak tau lebih lanjut,boleh hubungi Izan. Biz ini boleh bermula dari modal serendah RM0 dengan syarat kita sendiri telah mengamalkannya dan sedar manfaat produk ini. Yang penting bukan untung yang dikejar tapi manfaat kesihatan yang dicari.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation... Jangan tunggu lagi!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...